//Pink Vintage.
Like us on facebook ! :)


rasa tips ini membantu? please click nuffnang echa (^_^)


Travel this

Story Beauty Tips Goodies Links


Princess In The Blog


Saiyidah Aisyah Hanzah
Sweet20 :)
22 Mac 1995
Kuantan , Pahang
  Taken by IS


Private Blog ♥
hey readers, come visit my private blog :) Eycha's Sweet Damn Diary ♥




follow me on Instagram ♥


Instagram

Lets Talk


Recent Post
Wednesday, 13 November 2013 | 10:06 | 1 panda
hai assalamualaikum :)

eh korang suka tak pakai mask? biasanya mask apa yang korang selalu pakai? tak pernah try? well, you should try it! mask ni kira cam vitamin untuk muka la... lepas pakai kulit akan rasa fresh and lembut je.

so kali ni echa nak share cara buat mask sendiri! boleh jimat duit yayyyy


barang barang yang diperlukan :
- satu mask yang pernah digunakan ( ni mask beli... korang pilih la mask yang sesuai dengan bentuk muka korang..kadang kadang size mask yang beli ni ada terlebih besarla.. terlebih kecil la..)
- kertas f4
- tisu gulung
-pen
-gunting


okay mula mula letak mask terpakai tu atas kertas f4..fuh selamat muat muat je saiz

lepas tu tekap.. okay boleh feeling2 masuk kelas melukis time ni

dah tekap? hihi lepas tu gunting dengan cermat ea ikut garisan yang kita tekap tadi

lepas tu, yay siap dah sampel kita. then amek satu helai tisu yang tisu gulung tu.. letak atas tisu

kemudian boleh start menggunting berpandukan kertas f4 yang kita gunting tadi...sila gunting dengan cermat, tisu mudah terkoyak.

 
yayy dah siap pon mask kita! 

boleh lah buat banyak banyak sekali gus.. senang sikit bila ada stok untuk seminggu terus. huhu

mask terpakai tu boleh buang dah, simpan kertas f4 tu je untuk buat sampel. 

then, boleh guna 

- teh hijau / jus limau / aloe vera

and yang lain sila google, bahan yang sesuai untuk mask muka.. banyakk

cara echa?

echa lepas habis minum teh hijau.. echa tinggal sikit. lepas tu letak atas pinggan.. then rendam dengan tisu ni. air tu jangan banyak sangat.. kang habisla hancur tisu. lepas tu pakai kat muka dalam 15 min..lepas tu cabut... muka rasa fresh sangat and cerah sikit huhuhuhu. hari hari pon boleh buat, modal sikit kan :) cuma antara malas dengan rajin je..hahaha

goodluck :)




Older Post | Newer Post