//Pink Vintage.
Like us on facebook ! :)



Travel this

Story Beauty Tips Goodies Links


Princess In The Blog


Saiyidah Aisyah Hanzah
Sweet19 :)
22 Mac 1995
Kuantan , Pahang
  Single


Private Blog ♥
hey readers, come visit my private blog :) Eycha's Sweet Damn Diary ♥




follow me on Instagram ♥


Instagram

Lets Talk


Recent Post
Sunday, 15 July 2012 | 06:51 | 0 panda
hye assalamualaikum :) dah lama kan echa tak review produk . haaa sekarang niie echa na share dengan korang something yang sangat best , and for sure murah . hehe . okay mesti korang pernah dengar kan bedak pixy?

haa bedak pixy nii memang feymes okay , berdasarkan research echa kat google , bedak pixy ni dgunakan untuk makeup artis and pengantin . kak tasya , iaitu bekas make up artis and mak andam pon cakap camtu . hehe siapakah kak tasya ? future kakak ipar .. insyaAllah ~


hehe lepas beli terus amek gambar . :3

echa beli dengan harga rm 9.50 jee , hehe . tapi harga standart RM 9.90 tau . echa beli yang refill punya je , jimat sikit . yang sekali dengan bekas cermin pon ade , tapi berbelas belas sikit laa . kalu korang nak try je dulu better beli refill punya kan . tak membazir .

so this is my review :

 best sangat ! bila pakai , rasa macam muka kita 1 tone lagi cerah . and for sure cerah tu nampak natural la . pakai tebal mana pon , masih tak nampak bercapuk . tapi kena pastikan kita sponge muka kita dengan sekata la tau . muka echa kan ade belang , hurm paham paham jela bila dah bertudung , memang satu kemestian laa ade belang kat muka kan . then bila apply jea bedak tuu , jeng jeng belang dah tadee ! hehe sukaaa sangat okay . pastu , echa nampak respon positif daripada kawan kawan echa , they all puji echa semakin cerah since pakai bedak nii . huhu tenkiuuu pixy :) 

pixy ni best sangat , da lah ade macam macam jenis warna . ade yellow beige , natural white , tropical beige , natural beige , and white cream . haa untuk pengetahuan korang , echa pakai yang yellow beige punyaa . sebab echa punya kulit warna kuning langsat :)

eh untuk cara penggunaan , kena basahkan dulu tau sponge tuu . baru la tak bercapuk and tahan lamaaa



hehe ni hasilnyaaa ..

belah kiri : tak pakai apa apa langsung . baru lepas cuci muka .

belah kanan : hanya pakai sunblock and bedak pixyy . tak pakai pon foundation ru sumaa . see nampak cerah kan ? hehe . no edit kayy :p

kay thats all bout my review . ni jujur je , tade punya dapat komisen apa apa kat syarikat pixy tuu . hehe assalamualaikum :)







Older Post | Newer Post