//Pink Vintage.
Like us on facebook ! :)


rasa tips ini membantu? please click nuffnang echa (^_^)


Travel this

Story Beauty Tips Goodies Links


Princess In The Blog


Saiyidah Aisyah Hanzah
Sweet20 :)
22 Mac 1995
Kuantan , Pahang
  Taken by IS


Private Blog ♥
hey readers, come visit my private blog :) Eycha's Sweet Damn Diary ♥




follow me on Instagram ♥


Instagram

Lets Talk


Recent Post
Thursday, 14 March 2013 | 23:29 | 2 panda
hi Assalamualaikum :) kali ni Echa saje nak share tips cara nak cuci muka dengan betul. nak cuci muka ni, kena ada peraturan jugak kay. jangan main tibai je gosok mukaa tu. huhu. okay.

1. mula mula sekali, haruslah dimulakan dengan Bismillah. hee nak buat apa apa lagi bagus kalau dapat berkat. :) then make sure korang cuci tangan korang dulu bersih bersih okay. sebelum tuu, sila ikat rambut korang, jangan menghalang muka tau. hmm . TOLONG elakkan sentuh muka dengan tangan macam tu je, ye laaaa, kita kan pegang macam macam, then korang sentuh pulak kat muka tu. so tolong elakkan ye.

2. lepas tu, ambil lah pencuci muka korang, sila lah buihkan dulu banyak banyak kat tangan, baru lah feel time nak cuci tu. huhu. dah buihkan dah? okay lepas tu korang boleh urut muka korang macam gambar kat bawah ni


urut perlahan lahan ye, jangan main tonyoh tonyoh pulak. huhu.

3. lepas dah urut ikut steps di atas, dicadangkan cuci muka dengan air suam dahulu. lepas tu, baru lah cuci muka dengan air sejuk.

4. Lap muka anda dengan tuala yang bersih ea. kalau boleh sediakan tuala yang khas untuk muka je .

yeay. dah siap cuci mukaaa :)

boleh lah lepas tu pakai toner moisturiser bagai kaaaaaaaay. lelaki ke perempuan, boleh cuba pakai kaedah ni. hee. 

eh eh siapa yang adore kulit orang korea yang flawless gilaa tu? okay. kali ni nak share some tips yang Echa jumpa kat google, tips dari Suzy Bae , '4-2-4 Face Washing Technique '



Echa act adore gilaa nan Suzy dalam lakonan dia dalam Dream High. envy gilaaaa why muka dia super laaa flawless nya wei. so , yess finally dah tahu secret dia . hehehe. meh meh Echa share kay ;)





tak paham? hahahahaha sama laaa. tapi dont worry, Echa terangkan steps dia okay ;)

1. mula mula sekali, amek cleansing oil, then urutkan muka korang selama 4 minit ye. Echa taktau nak suggest cleansing oil apaaa, tapi Echa pakai yang natural punya je, Olive oil. sila lah urut sambil tengok jam ye nak tau dah cukup ke tak 4 minit tu :D

2. then, buihkan pencuci muka korang, lepastu urut muka selama 2 minit.

3. lepas tu, boleh laaaa cuci muka dengan air selama 4 minit. tapii, 2 minit pakai air suam, 2 minit lagi pakai air sejuk tau. sebab air sejuk tu nak tutup pori muka.

then doneee ;)


yeah sangat sangat cerewet kan? 10 minit bukan kejap kalau setakat nak cuci muka je. tapi yelaaaaah, nak cantik kan. sila lah berkorban sikit ea.

haaa satu lagi. Sooyung SNSD bagi tips, dia cuci muka dengan pencuci muka pada waktu malam je. pada waktu pagi dia cuma cuci muka dengan air biasa. sebab masa malam, muka tak terdedah sangat dengan kotoran.

and yeah, sekarang ni Echa cuci muka pakai pencuci muka, sekali dengan tips Suzy ni, pada waktu malam jea..waktu pagi hanya cuci muka pakai air je :)

 so siapa siapa yang baca entry ni, jom lah join Echa sekali.

:)


Older Post | Newer Post