//Pink Vintage.
Like us on facebook ! :)


rasa tips ini membantu? please click nuffnang echa (^_^)


Travel this

Story Beauty Tips Goodies Links


Princess In The Blog


Saiyidah Aisyah Hanzah
Sweet20 :)
22 Mac 1995
Kuantan , Pahang
  Taken by IS


Private Blog ♥
hey readers, come visit my private blog :) Eycha's Sweet Damn Diary ♥




follow me on Instagram ♥


Instagram

Lets Talk


Recent Post
Tuesday, 6 May 2014 | 10:02 | 2 panda
sebelum echa balik cuti sem lagi, echa dah berangan angan dah nak main hias hias bilik. mula mula terjumpa gambar tumblr room lah kat internet, lepas tu terus rasa macam dapat inspired. tapi time tu tengah study week final, so macam simpan lah dulu plan ni. then habis je final, terus proceed lah plan ni.


tadaaaa. so ni hasilnyaa. sangat puas hati. hias bilik sorang sorang, makan masa jugak lah. tapi i'm totally love it! nak jugak ada bilik macam echa? okay ni dia suggestion


1. Gambar.





okay gambar ni macam macam pattern korang boleh letak. korang boleh beli clip omey omey, lepas tu gantung banyak banyak kat tali. cantik sangat! tak pun boleh cuci gambar banyak banyak, lepas tu boleh buat bentuk love. yang ni best jugak. kalau bosan, boleh lah buat bentuk tigasegi ke, bulat ke, petok ke, haha terpulang. 

2. Quotes / lyric lagu



yang ni macam dalam kelas plak. tipulah dalam kelas dulu takde hias hias letak macam " cemerlang, terbilang, gemilang" itu semua kan haha. tapi jangan plak letak dalam bilik macam tu, hahaha so punny ok kalau orang letak kata kata tu dalam bilik. emm so, korang boleh letak lah favourite quotes ke, atau lirik lagu favourite korang kat dinding. eh tapi jangan letak satu lagu penuh lirik pulak bhahaha. letak ayat fav korang je dalam lagu tu. biasanya ayat favourite mesti kat korus dia kan. lepas tu boleh lah guna magazine lama yang tak pakai ke, kertas warna warna ke, terpulangg.



3. fairy light / lampu tidur.

haa yang ni fav! malam malam kan pasang lampu ni lepas tu layan movie sorang sorang kat lappy syok ouhhh. tak pun just baring baring je , dengar lagu sedih sedih ke pasang kuat kuat. haha memang serious feeling. yang ni , echa tahu boleh cari kat jonker walk melaka. ataupun online je. kat insta banyak.



4. sticker dinding



bagi yang tangan seni boleh lah main lukis lukis je kat dinding tu terus boleh jadi seni. tapi bagi yang tangan kayu ni, jangan risau okay, kita boleh pakai sticker hee.  sticker ni best sebab macam tambah seri dalam bilikk


5. diy 





haa yang ni do-it yourself! korang boleh buat apa apa je , lepas tu gantung dalam bilik. best okayyyyy. ada macam macam perkara korang boleh buat! and yang paling best jimat kos! and for sure korang akan rasa lebih hargai mende tu sebab korang yang buat sendiri. haaa ni contoh contoh idea. kalau nak banyak lagi just google ok, banyak sangat perkara yang korang boleh buat sendiri.




6. glow in the dark



yang ni kan, korang tampal kat siling bilik korang, lepas tu malam malam tutup lampu, memang best tengok glow in the dark ni main glowing glowing macam tu. tapi macam leceh sikit na tampal kat siling sebab nak guna tangga bagai. kalau nak buat jugak, make sure pakai double tape yang kuat gam dia tu okay.

7. pewangi bilik.


bila masuk masuk je bilik , terus bau wangi. aaa sukanya! rasa tenang sangat. rasa nak masuk tanak keluar keluar dah. haha. 

8. papan kenyataan


what? letak papan kenyataan dalam bilik? haha why not. kat situ boleh letak wishlist korang ke, reminder ke, target korang ke, hias lah omey omey. mesti hari hari korang semangat je nak tengok papan kenyataan tu. 



hope dapat bantu uolzzz hehe goodluck :)





Older Post | Newer Post