//Pink Vintage.
Like us on facebook ! :)


rasa tips ini membantu? please click nuffnang echa (^_^)


Travel this

Story Beauty Tips Goodies Links


Princess In The Blog


Saiyidah Aisyah Hanzah
Sweet20 :)
22 Mac 1995
Kuantan , Pahang
  Taken by IS


Private Blog ♥
hey readers, come visit my private blog :) Eycha's Sweet Damn Diary ♥




follow me on Instagram ♥


Instagram

Lets Talk


Recent Post
Friday, 21 October 2011 | 05:50 | 0 panda
aku na bagi tips best kat korang nie , tapi rasa macam kurang sopan pulak membahasakan diri ' aku ' kan . so , aku bahasakann nama panggilan sendiri yang memang aku guna , ' echa ' ea :)

haa , actually echa na share something dengan korang ! bila dah teenage nie paham paham jelahh , mesti ade jerawat yang gedik gedik nak naek kat kulit muka kita nie kann . nak nak lagi jenis muka yang oily tuu , perghh . sabar jelaaa . echa nie ponn antara yang tergolong dalam kulit muka yang oily :(

masa form 2 dulu muka licin jea , siap ada orang tanya lagik , apa rahsia echa jage kulit echa . *ecehcehceh  . tapi bila nak masuk form 3 , ya Rabbi ! jerawat memang mengganas laa kat atas muka echa nie haa . tengok kawan kawan yang lain muka licin jea . echa jea yang penuh jerawat . memang segan tak payah cakap la kan :'(


dah macam macam echa try nak hilangkan pimple nie , pakai masker la , letak kulit kayu manis yang gila pedih tu laa , and macam macam lagik laa . tapi semua tak berkesan :(
http://2.bp.blogspot.com/-BPqD9FvFjM4/TlB4WWeHKqI/AAAAAAAAC_M/A42XF0liG7s/s1600/_MG_6060.jpg


then , tetibe terjumpa , ade blog nie review product pasal krim jerawat aiken . macam best jea kann . so , echa pon try guna . tiap tiap malam lepas solat maghrib memang dok tempek tempek laa krim nie kat muka . before tidur pon tempek lagii . huhu .

then . finally , syukur Alhamdulillah , finally pimple atas muka echa tuh dah surrender . krim echa tu sangat katang sehingga dapat menghapuskan pimple tu . hahaha . okay , echa dah start mengarut . hehe .

okay okay , continue balik ~

hmm , nie echa tunjukkan muka echa masa penuh jerawat dlu , bulan 6 tahun nie echa amek gambar nie  . dengan muka echa yang echa baru amek minggu lepas :) tanpa edit , untuk buat kan korang percaya akan keberkesanan product ini . hoho . *macam promoter dah aku .


dahulu ..

time nie echa pakai make-up , so tak nampak sangat la pimple tu . for sure pimple echa tu memang lagik teruk daripada yang korang nampak kat atas tu laa . 
kini ..





haa , nampak tak perubahan ? huhu . yang nie echa amek before nak pergi extra class , so tak pakai makeup ponn , and echa ta edit pon pitcha nie . yela , echa selalu shuke edit pitcha sebab nak cover pimple tu laaaa . hehe . *kantoi sudaa . 


and , for addition ,
yang best lagik pasal krim jerawat nie ,

- murah . harga rm 10 jea ..

- bekas dia tecik jea , senang nak bawak kat mana mana .

- tak berbau sangat . 

- mudah didapati . kat watson , guardian , tunas manja , kedai runcet ponn maybe ada kot :)

- dalam dua minggu macam tu , dah nampak keberkesan dia .. tapi korang kene rajen pakai la okay ? ^^

pa pe ponn , krim nie depend pada kulit kita la kann . hee . 

hope tips echa nie berguna untuk korang okay . :)


Older Post | Newer Post