//Pink Vintage.
Like us on facebook ! :)


rasa tips ini membantu? please click nuffnang echa (^_^)


Travel this

Story Beauty Tips Goodies Links


Princess In The Blog


Saiyidah Aisyah Hanzah
Sweet20 :)
22 Mac 1995
Kuantan , Pahang
  Taken by IS


Private Blog ♥
hey readers, come visit my private blog :) Eycha's Sweet Damn Diary ♥




follow me on Instagram ♥


Instagram

Lets Talk


Recent Post
Sunday, 13 November 2011 | 07:34 | 0 panda
hey girls ^____^ 

korang pernah dengar tak pasal masker aspirin nie ? mask nie memang ramai gila dah amalkan sebab kos murah , and yang paling penting its work okay ! 

mask aspirin nie buat kulit echa jadi

- lebih licin ! lembut sangat .

- asew macam pimple pimple mengecut jea

- asew lagi cerah . huhu

- buat muka jadi berseri . hee

- buat muka kite lebih bersih and lebih fresh !

yang penting korang kene egad tauu , keberkesanan mask nie depend pada kulit kite la kann . tapi nak bagitau awal awal , mula mula korang test dulu dekat dagu dulu tau . if rase macam ade alergik ,jangan pakai lak tauu . 
things that you need



- aspirin ( echa beli jenama dispirin ) murah jea , try beli kat farmasi . dalam RM 2.00+

-sedikit air . #perlu ke show botol pink tu ?! HAHA

- madu lebah


step by step :)


http://1.bp.blogspot.com/_dKvCMlxDz4M/TU438aV84cI/AAAAAAAAAjM/GPq1SfABSkU/s1600/IMG_2983.JPG

mula mula ambil 3 biji aspirin tau ! hari tu echa pakai 2 biji jea tapi kurang berkesan :( so , kene 3 tau !

http://4.bp.blogspot.com/_dKvCMlxDz4M/TU5Bli49g4I/AAAAAAAAAjc/t7jzO_4m0hA/s1600/IMG_2984.JPG

then korang larutkan dalam air . pastu dah larut jea , echa biasanya akan buang terus saki baki air tu nak elakkan mask tu jadi caer .

http://4.bp.blogspot.com/_dKvCMlxDz4M/TU4__jdLewI/AAAAAAAAAjU/DvbVl4_E8jM/s1600/IMG_2986.JPG

then korang campurkan dengan madu !

http://3.bp.blogspot.com/_dKvCMlxDz4M/TU5ArebPGNI/AAAAAAAAAjY/caDsIwU0elM/s1600/IMG_2987.JPG

jangan lupa gaul sampai sebati tauu !

okay . lepas tu ape lagi , mulakan tempek tempek mask nie pada mukaaa ! huhu .

lepas dah kering , masa untuk basuh ! huhu . basuh dengan pencuci muka sampai bersih k . lepas tu lap dengan tuala bersih , pakai penyegar and pelembab okay . ^____^

hasilnya...

 Tadaaa ! haha
pitcha nie echa amek lepas pakai mask nie tau . yang penting no edit no makeup :p tapi ta natural mane pon sebab echa pakai lens . tu je yang fake . haha .

okay so ape lagi ? meh la try ! ^______^

selamat mencuba !

credit pitcha : sayasukamekap






Older Post | Newer Post