//Pink Vintage.
Like us on facebook ! :)


rasa tips ini membantu? please click nuffnang echa (^_^)


Travel this

Story Beauty Tips Goodies Links


Princess In The Blog


Saiyidah Aisyah Hanzah
Sweet20 :)
22 Mac 1995
Kuantan , Pahang
  Taken by IS


Private Blog ♥
hey readers, come visit my private blog :) Eycha's Sweet Damn Diary ♥




follow me on Instagram ♥


Instagram

Lets Talk


Recent Post
Thursday, 29 May 2014 | 22:49 | 1 panda
hai assalamualaikum you guys! ahhhhh cuti sem dah nak habis dah. echa is so not ready nak sambung belajar balik. kalau boleh nak forever je stay kat umaa. da lah nanti echa akan belajar kat tempat baru, yaknii uitm Tapah. sebab sebelum ni echa transit je duduk dekat uitm Alor Gajah sementara. so perasaan duduk kat tempat baru ni macam macam huuu.

okay so kali ni nak share kat you guys satu skincare yang echa selalu amalkan.





plain yogurt!

okay plain yogurt ni make sure yang tak ada flavour tau, lepas tu jangan pilih yang no fat. sebab fat tu yang bagi khasiat kat kulit muka kita.


apa yang korang perlu buat? just cuci muka bersih bersih, amek satu/atau dua sudu yogurt, lepas tu sapukan kat muka. tunggu sampai kering. then dah boleh basuh yay

skincare ni sangat sesuai untuk orang yang malas nak bancuh bancuh ramuan ke apa, sebab korang just perlukan yogurt tu je. and yang penting save budget. hehe

so benefit dia

- boleh lembutkan dan lembabkan kulit muka
yuppp kulit rasa lembut lepas cuci!! serious tak tipu. suka sangat sentuh kulit.

-boleh rawat sunburn
echa punya muka sangat senang nak sunburn kalau g pantai walaupun dah pakai sunblock , topi, duduk bawah pokok. so bila balik je rumah terus apply yogurt kat mukaaa. da lah yogurt baru keluar dari peti sejuk, nyaman je rasa letak muka. huhu.

-boleh lawan jerawat
alhamdullilah jerawat sekarang ni muncul kat muka kalau tengah stress je. ni baru tumbuh satu jerawat sebab baru lepas patah hati ekekeke. so maybe jerawat susah nak tumbuh sebab pakai mask yogurt ni.

-anti-aging
yang ni en google lah cakap, takleh nak wat review sendiri sebab takde lagi kedut kedut tu semua. kedut kedut tu memang suatu hari nanti akan muncul, tapi kita boleh slowkan kehadiran depa dengan yogurt ni! so sape sape nak awet muda boleh amalkan dari sekarang :)



echa tak sure pulak berapa kali boleh pakai yogurt ni dalam seminggu. tapi echa pakai je ikut suka, sebab yogurt kan natural remedies. so maybe tak membahayakan kulit kalau pakai selalu. (please correct me if i;m wrong)


okay jom serbu kedai runcit belii yogurt! kbai :)




Older Post | Newer Post