//Pink Vintage.
Like us on facebook ! :)


rasa tips ini membantu? please click nuffnang echa (^_^)


Travel this

Story Beauty Tips Goodies Links


Princess In The Blog


Saiyidah Aisyah Hanzah
Sweet20 :)
22 Mac 1995
Kuantan , Pahang
  Taken by IS


Private Blog ♥
hey readers, come visit my private blog :) Eycha's Sweet Damn Diary ♥




follow me on Instagram ♥


Instagram

Lets Talk


Recent Post
Sunday, 13 January 2013 | 06:33 | 0 panda


Assalamualaikum readers, its not too late kan nak wish happy new year? huhu. Happy New Year! May Allah bless you guys :)

so apa azam korang tahun ni? mesti lagi baik daripada tahun lepas kan. Echa punya wishes for this 2013, Echa nak sambung belajar , nak ambil lesen kereta, nak kerja, nak jadi anak solehah, nak belajar memasak, nak belajar hidup berdikari, nak still in contact dengan kawan kawan Echa, and.. nak bahagia dengan yang tersayang :)

so, sempena tahun baru ni, Echa nak share dengan korang tips untuk jaga kecantikan kay? siapa tak nak cantik kan? so Echa harap tips ni berguna untuk you all kay :)

1. Kalau nak muka flawless macam artis korea tuu, amalkan pakai masker madu + putih telur. pakai sebelum tidur. 3 kali seminggu. InsyaAllah dapat hilangkan bekas2 jerawat dan kurangkan jerawat.

2. Kalau nak gigi putih, campurkan sedikit sodium bicarbonate dekat ubat gigi. lepas tu gosok gigi macam biasa. boleh amalkan 3 kali seminggu. jangan selalu, risau gigi makin nipis lak.

3. Kalau nak nampak cantik before pakai make up, letak ais dulu atas muka. tips ni selalu diamalkan oleh artis2.

4. Pastikan sarung bantal kita tukar sekurang kurang nya 2 minggu sekali. kalau malas spesies malas macam Echa ni, alas sarung bantal dengan kain batik sebelum tidur. jadi next time tukar kain batik lain jelah.

5. Untuk tanggalkan sel sel mati kulit kat muka, letak gula pasir atau gula perang dekat pencuci muka, dan urut2 kan muka tu. boleh amalkan dalam 2 minggu sekali, mengikut kesesuaian.

6. Untuk dapatkan bulu mata yang cantik dan bibir yang merah, amalkan letak madu sebelum tidur. hati hati jangan sampai madu terkena mata. terkena mulut takpe laaaaaaa. hehe

7. Basahkan dulu sponge bedak sebelum pakai bedak untuk mengelakkan muka nampak bertompok dan memastikan bedak tahan lebih lama.

8. Manjakan muka anda dengan memakai  mask muka seminggu sekali. antara mask yang dicadangkan, Garnier :)

9. untuk dapatkan kulit lembut secara selamat, boleh ambil uncang teh yang telah diguna, ambil daun teh dalam tu, buat macam scrub kat muka. lepas tu basuh. boleh amal seminggu sekali. seriusly lepas basuh, muka rasa lembut je.

10. Jangan lupa minum air 8 gelas sehari, tidur 6 jam sahaja untuk elak muka lembam dan sembab.


okay hope this tips will help you guys eh ;) insyaAllah Echa kan try update lagi entry banyak banyak. nantikan yaaa :)






Older Post | Newer Post