//Pink Vintage.
Like us on facebook ! :)


rasa tips ini membantu? please click nuffnang echa (^_^)


Travel this

Story Beauty Tips Goodies Links


Princess In The Blog


Saiyidah Aisyah Hanzah
Sweet20 :)
22 Mac 1995
Kuantan , Pahang
  Taken by IS


Private Blog ♥
hey readers, come visit my private blog :) Eycha's Sweet Damn Diary ♥




follow me on Instagram ♥


Instagram

Lets Talk


Recent Post
Monday, 6 May 2013 | 14:05 | 0 panda
hai assalamualaikum.ok maafkan saya ye atas kemalasan tahap melampau untuk update blog. padahal banyak je tips tak share. uuuu ampun ampun. ok tanpa lengah masa,  kali ni , nak share satu tips, tapi dah boleh anggap lapuk dah kot , sebab ramai dah orang yang tahu tips ni. tapi takpe lah, echa share jela ok :)

ini adalah satu alternatif kat gurls yang bertudung, untuk elakkan tudung dorang tuu menggelembung sana sini, berkedut, leper, dan seangkatan dengan nya. yelah, kadang kadang rimas sangat kan, tak sampai 5 minit, kena bela tudung . so, langkah pertama, korang kena beli nii


ok dah beli dah? ok jom pergi step seterusnyaaa.


first of all, nampak tak yang arrow kaler pink tu? haa kat situ lah tempat untuk kita pin kan kerongsang kita kan? okay echa label tu sebab senang sikit nak explain untuk langkah seterusnya.




1. mula mula sekali. bismillah dulu. hihi. kemudian , iron tudung korang macam biasa sampai hilang semua kedutan tuu.


2. Then, nampak tak yang bulatan kaler pink tu? haaa tu ialah tempat yang kita pin dengan kerongsang tadi, tadi kan gambar semasa tudung tu dipakai, yang ni pulak gambar semasa tudung itu dibukak. Jadi, korang spray dari bulatan yang pertama, ke bulatan yang kedua. jangan spray satu tudung bawal tu pulak tau. hihi



3. finally, iron balik tempat yang korang spray tadi. dia macam melekat lekat sikit, don't worry, buat je perlahan lahan. tapi make sure darjah kepanasan seterika anda tidak terlalu panas ye. amboii selamat tak guna perkataan 'heat capacity' . haha rindu plak zaman sekolah. haha.

 lepas dah ciap tu, biasanya kene tunggu sikit , dalam 5 minit camtu, then korang boleh rasa kat bahagian korang spray tu dah mengeras. yeay. kalau tak puas hati, boleh spray lagi sikit sikit. sikit sikit je tau, hari tu echa serabot gila macam pakai tudung saji je sebab terlebih spray -_-" . then dont worry, tudung korang takkan foreverr keras. lepas kena air, dia jadi lembut balik . jadi sila ulang balik langkah pertama sehingga ketiga ea. hee.

maaf ea kalau tak paham. echa dah cuba terang sebaiknya. kalau tak faham jugak, boleh search dekat youtube. insyaAllah banyak tutorial dekat situ pasal tudung ni.



sekarang ni tengah feymes selendang tribal kan? takpelah , echa masih setia dengan tudung bawal 3 tones ni. hee. 


assalam :)


Older Post | Newer Post