//Pink Vintage.
Like us on facebook ! :)


rasa tips ini membantu? please click nuffnang echa (^_^)


Travel this

Story Beauty Tips Goodies Links


Princess In The Blog


Saiyidah Aisyah Hanzah
Sweet20 :)
22 Mac 1995
Kuantan , Pahang
  Taken by IS


Private Blog ♥
hey readers, come visit my private blog :) Eycha's Sweet Damn Diary ♥




follow me on Instagram ♥


Instagram

Lets Talk


Recent Post
Sunday, 13 November 2011 | 20:25 | 2 panda
 

mane lagi momot ? hee
hye readers :) 

sekarang nie echa na tulis pasal contact lens and cermin mata . sekarang nie tak kira umur , samaada dah kerja , or budak sekolah , ramai yang dah start pakai contact lens nie. nak nak lagi sekarang nie contact lens senang gila nak beli , and harga pon murah jea kan . so jum tengok opinion echa pasal mende alah nie . huhu ^___^

spec mata :)

kebaikan :
- lebih selesa
- lebih selamat
-mudah digunakan 
- lebih mudah dijaga

kelemahan :
- penampilan kurang menarik
- tinggalkan kesan kat hidung
- serabut untuk girls yang bertudung
- rasa rendah diri

contact lens 

kebaikan :
- nampak lebih cantik
- keyakinan diri bertambah
- penglihatan 360 darjah
- mudah untuk bergaya

kelemahan :
- penjagaan yang sangat cerewet
- mata mudah letih
- terdedah kepada banyak penyakit

so terpulang pada kita laa nak pakai yang mana kan . ikut keselesaan masing masing , tapi if korang berminat nak pakai lens , pastikan korang tahu cara penjagaan nya yang betul tau ! sebenarnya sangat cerewet , echa kene spent time 10 minit untuk bersihkan lens nie . kene jage betul betul , nanti mata korang terdedah pada banyak risiko penyakit tau !

so far alhamdullilah , mata echa tadek effect pa pe ponn . for sure , kene pastikan kuku korang always pendek ! jangan share contact lens dengan orang laen ! jangan dekati tempat yang panas , macam bbq . sebab risau contact lens tu mencaer ! cuci contact lens dengan aer yang dikhaskan bersih2 ! and banyak lagi laaaaaa ! 


haha , so , anda berani ? 

:P



Older Post | Newer Post