//Pink Vintage.
Like us on facebook ! :)


rasa tips ini membantu? please click nuffnang echa (^_^)


Travel this

Story Beauty Tips Goodies Links


Princess In The Blog


Saiyidah Aisyah Hanzah
Sweet20 :)
22 Mac 1995
Kuantan , Pahang
  Taken by IS


Private Blog ♥
hey readers, come visit my private blog :) Eycha's Sweet Damn Diary ♥




follow me on Instagram ♥


Instagram

Lets Talk


Recent Post
Tuesday, 22 October 2013 | 07:55 | 0 panda
hi guys :) assalamualaikum ^ ^ echa tahu dah lama sangat tak update blog :( i'm so so so sorry, agak busy since sambung belajar ni huu. tapi echa happy sangat viewers blog echa sentiasa meningkat. thanks guys ! okay so now echa nak share barang apa yang perlu ada dalam handbag kitaaa. dah ready? check it out!





1- wallet/ handphone. okay ni biasalah perkara basic. tak payah nak explain pon korang paham kan kenapa kena bawak dua perkara ni? huhu faham? okay bagus:)

2- cermin . act echa rasa cermin kawan yang paling jujur sebab dia tunjuk siapa diri kita sebenar hahaha betul tak? no wonder lah kalau yang rapat dengan echa mesti nampak echa berkepit dengan cermin jeee hee. cermin ni penting untuk jaga penampilan diri. yelah, kalau dah seharian kat luar. mesti nak repair tudung lah, repair itu lah, ini lah, haa yang paling penting gigi. haha paling benci kan kalau ada sisa sisa makanan melekat kat gigi . eeee lepas tu nak pulak time tu tengah keluar dengan hot guy. takkan nak bagi dia tegur kot? pergh malu siot. so lepas makan tu better pegi check gigi masing masing dekat cermin ea kuikui

3- lipbalm. okay ni khas untuk girl yang bibir kering. jangan jilat bibir! ini takkan membantu. lagi buat bibir korang kering ada lah so makesure ada lipbalm kat handbag korang. nak yang boleh tukar color cam lip ice ke, or nak yang takde color ke, terpulang ikut kesesuaian diri ok .

4- lotion. tahu tak sekarang di kaunter watson atau guardian ada jual lotion mini yang ada boleh dapati dengan tidak kurang dari rm 1? berbaloi ok. ada vaseline or johnson. echa suka lotion mini johnson yang warna pink tu, instead dia lembabkan tangan, and bau dia sangat wangiii hee. serious echa ada masalah tapak tangan yang kering teruk.so whenever rasa tapak tangan kering sangat, terus pakai lotion mini yang senang bawak tuu.

5- perfume/deodorant+ wet tissue . utk memastikan kesegaran tubuh selepas seharian buat kerja kat luar tuu, and make sure kita wangi 24hr, perkara ni perlulah ada dalam handbag uolz ye. wet tissue? ok act echa ada terbaca tips.. if kita nak pakai balik deodorant tu. mesti la ada kesan bekas deodorant yang sebelum tu. so kita lap dulu dengan wet tissue. then lepas cam dah kering, boleh la pakai deodorant tu. baru lah rasa freshhh.

6- tisu/sapu tangan. ni untuk lap muka , lap tangan , lap mana mana yang patut lah. haha percaya or tak, kita always ada masalah dalam mencari tisu....kan?

7- kertas minyak. this is for the oily skin yang pakai makeup. kalau yang tak pakai make up tu boleh la just lap muka dengan tisu. tapi kalau yang pakai make up, habis make up kalau lap dengan tisu.kan? tu lah gunanya kertas minyak. dia akan hilangkan minyak kat muka korang.. tanpa kacau makeup. yay bagus kan. tapi ada jugak pernah dengar cerita kertas minyak ni bileh dapat kanser kulit.....i'm not sure

8- mentos ,/eclipse/ gula gula mint. ni untuk pastikan kesegaran mulut...kita mesti tamao mulut kite bau belacan , bawang , etc kan.

9- eyedrop and bekas contact lens yang berisi air contact lens. ni khas untuk orang yang pakai contact lens macam echa. sometimes kalau kat tempat sejuk cam dalam cinema, mata kita cepat kering kan.. so jangan lupa pakai eyedrop tau . tapi tak dinasihatkan guna kerap sangat.. just pakai bila perlu je okay . and bekas tu plak untuk emergency case..mana tau lah kalau tiba tiba kena bermalam dekat luar , then mana nak taruk weh contact lens tu? haaaa tu sebab kena sediakan payung sebelum hujannn.

10- bag makeup. every girls should have their own bag makeup .heee senang nak separate, tak kelam kabut nak cari mana bedak, mana eyeliner. echa memang bawak this bag makeup, nak nak lagi nak touch up lepas solat kan. so just bawak basic je, bedak, sunblock and eyeliner.

11-spray cili . ok echa takde yang ni.. tapi ni penting jugak..sangat penting act. hmm banyak kes kes scary kan sekarang..ok echa tana mention kes apa. so if korang takde tali pinggang hitam ke kan... so better lah pergi beli menda alah ni. mana tau akan membantu ke kan... satu lagi...amalkan surah kursi..peringatan bersama ^^


so thats it.. tu la perkara yang mesti ada dalam handbag echa.. and perlu ada juga dalam handbag korang.. byebye :)



Older Post | Newer Post