//Pink Vintage.
Like us on facebook ! :)


rasa tips ini membantu? please click nuffnang echa (^_^)


Travel this

Story Beauty Tips Goodies Links


Princess In The Blog


Saiyidah Aisyah Hanzah
Sweet20 :)
22 Mac 1995
Kuantan , Pahang
  Taken by IS


Private Blog ♥
hey readers, come visit my private blog :) Eycha's Sweet Damn Diary ♥




follow me on Instagram ♥


Instagram

Lets Talk


Recent Post
Sunday, 1 January 2012 | 02:30 | 4 panda

assalamualaikum and hai readers :) hari tu echa ade ternampak page facebook LipIce update status untuk contest . hadiah pulak berupa hamper Mentholatum bernilai Rm 180 ! wah sangat lumayan $_$ .dengan terhasilnya entry ini , echa ingin mencuba nasib dalam contest ini . tak kisah laa terpilih ke tak , yang penting echa boleh share pengalaman indah dan magikal echa dengan lipice kepada pembaca blog :)

untuk pengetahuan pembaca sekalian , sebelum contest nie , echa memang dah pernah buat review produk LipIce . nak baca tekan sini ye ^_^

sebut pasal LipIce nie , echa memang dah jadi pengguna setia since form 2 lagi .echa masih ingat lagi masa mula2 sekali echa mengenali LipIce ni . masa itu dekat watson , echa terpandang laa Lipice nie . masa tuu ade macam macam jenis . and echa ade nampak sticker shomell strawberry , so pilih laa yang tuu . dah laa bekas dia menarik , colour pink pulak tuu . lagi lah echa tergoda . hahaha .

then time first time guna , sangat BEST tau !. mula mula jakun jugak . sebab bila first time pakai , tiba2 dalam beberapa saat colour lips echa bertukar pink ! yayy . sangat cute . dah lah ade bau strawberry . nyummy , suka gilaaa .macam magic je kan sebab lipice tu colourless tapi lepas pakai je bibir kita bertukar colour mengikut colour darah masing masing . so setiap orang yang pakai LipIce nie , warna bibir tak sama tau . unik kann ? tak lah nampak sama macam pakai lipstick jakk . -__- 

haha then from that moment echa jadik pengguna setia sampai sekarang . yang best nya pasal produk nie , melembabkan bibir dan pada masa yang sama akan lindungi bibir kita daripada pancaran UV . so , before keluar rumah walaupon nak pergi kedai runcit uncle cine tu ponn memang wajib pakai LipIce nie okay . hahahaha .

seriously , wajah echa nampak sangat pucat if tak pakai lipice nie . -___-  and memang echa nie rase rendah diri sikit kalau berdepan dengan orang tanpa make up . so paling kurang ponn kalau keluar memang wajib pakai bedak , lipice dan eyeliner . hehe .

hmm . sebelum pergi sekolah pun echa akan pakai . echa suka laa tengok bibir jadi colour pink . nampak natural . rasa sweet jeaa . hehe . then sampai lah ade seorang kawan echa nie tegur .

" eh echaaa ! shomel lah bibir echa . kaler pink "

(dengan kembang kempisnyaaa echa berkata )

" eh tadek laaaah , echa pakai LipIce jelaa . best tau , bibir kita tukar colour pink ikut warna darah . bau pon wangi . try lahh "

then start from that , ramai lah rakan rakan echa yang pakai LipIce nie . nak nak lagi dapat kawan yang suka promote barang macam echa nie . huhu . seronok tauu pakai produk sama sama nie . contohnya , bila time kokurikulum , memang ade punya lah orang tanya ,

" ehhh ade siapa bawak LipIce takkk ? nak sikit "

hahaha . sharing is caring kann ? untuk pengetahuan am readers , sekolah echa setiap rabu balik pukul lima . so biasalah kann masa rehat tuu pelajar perempuan men-touch-up kan diri . hihi >_<

then kalau ada spotcheck mengejut , mula lah masing masing kelam kabut sorokkan barang terlarang , termasuk lahhh lipice nie . yelah barang kesayangan kan , risau pulak kena rampas . tapi demi memastikan bibir kami kekal kiut miut warna pink , jadi kami menggagahkan diri bawa LipIce setiap hari . selamat la geng pengawas nie pakai LipIce nie sekali . kami memang sekepala , terima kasih LipIce kerana melengkapkan kami . hahahahaha .
 kami pengguna tegar LipIce ! huhu ^_^

If echa nak pergi keluar bandar pulak , semestinyaaa echa akan pakai LipIce Colour Gloss nie . wajib okay ! echa sukaaaa sangat sebab colour dia berkilat and shining2 . so nice !  yang penting masih lagi nampak natural tau . thats why echa sukaaa sangat pakai . diulangi , sukaaaa sangat ! hehe .

hmm . ade sekali tuu time echa tengah bersiap dengan mak echa untuk ke kenduri , muka mak echa nampak agak pucat . semenjak mak echa dah bersara daripada guru nie kan , memang malas dah nak melaram . -___-

so echa tegur mak ,

" ehh mak tak pakai Lipstick ke ? "

my mom said ,

" takpe lah mak pakai macam ni jea . "

"tunggu kejap ye "

heee then ape lagi, mula lah echa promote kat mak pasal LipIce nie , mak pun dah start suka sebab produk nie simple and nice . mulai saat tu ,time mak nak keluar je , mesti mak akan pinjam LipIce echa . mak cakap malas nak beli yang lain . echa pun lagi lah suka , sebab lepas nie boleh lah bodek mak beli LipIce jenis lain pulak . hehe . so secara tidak langsung mengeratkan hubungan echa dengan mak . thanks LipIce !

mak echa yang masih kelihatan gorgeous walaupun hanya menggunakan LipIce ! :)


jadi, itulah saat magikal yang echa sudah lalui bersama LipIce . kini echa bakal menghadapi SPM , masih terlalu banyak lagi perkara yang echa perlu pelajari . dan masih banyak lagi pengalaman yang perlu ditimba .  yang pasti , echa akan sentiasa setia menggunakan produk Lip Ice ini untuk menempuhi hari yang mendatang bersama yang tersayang . ^_____^


LipIce make us into the real who we are and highlight our natural beauty . :)



Older Post | Newer Post