//Pink Vintage.
Like us on facebook ! :)


rasa tips ini membantu? please click nuffnang echa (^_^)


Travel this

Story Beauty Tips Goodies Links


Princess In The Blog


Saiyidah Aisyah Hanzah
Sweet20 :)
22 Mac 1995
Kuantan , Pahang
  Taken by IS


Private Blog ♥
hey readers, come visit my private blog :) Eycha's Sweet Damn Diary ♥




follow me on Instagram ♥


Instagram

Lets Talk


Recent Post
Friday, 16 September 2011 | 21:43 | 0 panda
haaa , aku ade promise kan na story something pasal drama 4 sciene ? haihhh , here's the story begin mehh .

characters :

master drama queen : ainna and lala

yang bersengkongkol : fazwan

sasaran : fatin syahida

mangsa yang turut terlibat : farah , iylia , dayah , che'pah , bebudak kelas 4 Science , Smk Sungai Soi , 2011

terpaksa bersengkongkol : echa and myrah


aku cerita detail ehh .

story beginnnn :

masa 13 hb , birthday fatin . so , kacip fatin , iaitu lala dan ainna ada planning something yang kaw kaw punya dekat fatin . tapi sebenarnya fatin dah dapat agak . dia tak dapat terima planning lala dan ainna nie .

perkara nie berlaku sampai la balik .

fatin nie selalu la cerita and mengadu dekat aku , seriusly aku kasihan gila tengok dia . tak stop stop nanges . haisyy . sakit tahuu . then tiba tiba , fatin cakap , dayah ada call dia . bagitahu yang lala nak pindah TIOMAN . lagi la sedih dia . kao bayangkan laa , dia da lah tengah sakit hati , tapi pada masa yang sama , dia sedih sebab kacip dia nak tinggalkan dia . haihh .

keesukkannya , fatin dan lala tak datang . fatin na rehatkan fikiran . lala pulak nak uruskan pertukaran perpindahan .

myrah cakap ,

"echa , kenapa dengan ainna tuu . nangis nangis jea . "


aku wat tak tahu jeala , ta kan nak pergi tanyaa , kang tak pasal dapat pelempang sebutir . haha . pastu ainna buat announce kat kelas . sambil nanges nanges . suara serak . hidung merah . air mata tak habis habis mengalir . dia suruh kiteowang layan lala baik baik esuk . sebab lala hari last day dia esuk . *ayat keling . ainna cakap , lala buad semua tuu sebab dia dah takde tahun depan , dia dah tak boleh nak buat dah macam tu kat fatin , tu sebab dia buad macam tuu . aku time tu , terus laa mengalir air mata . dalam hati terdetik .

" betul ke ainna nie ? lala betul betul jadi pinda kea ? fatin takde . dorang nak berlakon depan sape ? ta kan depan aku nan myrah kodd ? "

sebab time tu aku and myrah jea yang rapat nan fatin kann .


balik jea rumahh , terus aku story dekat fatin . haihh , lagi lah selok budak tu menanges . sampai aku aku sekali menangis kat budak lala tuu .

keesokkan harinyaa , aku pergi kelas , tengok fatin baring kan kepala dia atas meja , sambil menangis . sedih gila aku tengok . aku pegang tangan fatin , tak pasal pasal aku ponn menangis .

then aku keluar kelas , aku nampak ainna .. aku cakap..

"ainna .. fatin tuu..."

ainna just geleng geleng jea kepala dia . kecewa gila aku . aku berharap sangat ainna akan tenangkan fatin . T__T

then aku pergi dekat fatin balik . lepas tu akhirnya budak lala tu datang sekolah dengan muka slambernyaa . aku pon cakap,
" fatin , lala dah datang tuuu . "

fatin ponn pergi tengok lala , tapi dorang wat donno jea , fatin sambung nanges balik , lala pergi kuar kelas . geram betol  , sabar jelaa .

then lama sikit tu aku pergi date lepak dengan fazwan kat belakang . borak borak bagai tu semua laa . then aku tertengok fatin . lepas tuu .

terjadi la dialog lakibini :D

" ayang .. kesian echa tengok fatin . dari tadi lagi menangis . echa ponn menangis gak nie lala nak pinda . "

" hmm . disebabkan baby kekasih hati ayang , ayang bagitahuu . sebenarnya ... lala tipu . so tanya la nanges sebab nie .  "


perghh , berderau darah akuu . ngek ngek lala . ngek ngek ainna . sungguh aku tertipuu dengan lakonan mu .

rupa rupanya fazwan ponn bersengkongkol dengan dorang . grr . ngek ngek ayangg . T__T

pastu , aku dok sengih sengih jea sorang sorang time belajar terkenang kan lakonan budak bertuah tu .

myrah pelik . dia tanyaa .

" kenapa echa nie ? "

" err . tadek ape . "

" baek gitahu cepat . "

" mati la echa kalu myrah bocorkan . "

" tak punyaa . gitahu la echaa ! "

setelah dipaksa bertubi tubi , aku ponn gitahu laaa .

" sebenarnya , tadi fazwan gitahu echa ,  lala tipu . "

haihhh , mecok myrah . haha . dia bengang gila . last last kiteorang ketawa sama sama sebab dah tipah teripu kennn .

tetibe ,,

yana cakap dekat aku .

" echa .. fatin suruh echa temankan dia pergi tandas .. "

aku pulak ,

"alamak , macam mana nie myrahh?? mati la echa kalu kantoi . adoii . macam mana nie . "

aku time tu dah gelabah habis , bayangkan laa aku terpaksa jadik orang tengah , aku jadi tempat luahan fatin , pada masa yang sama aku terpaksa bersongkongkol dengan budak berdua bertuah tuu .

kat dalam tandas..

aku dengan fatin just lepak lepak tenangkan fikiran . dalam hati aku cuak . bersalah gilaa . nak jea aku bagitahu yang lala tipu , tapi kang tak pasal pasal aku kene dajal pulak dengan budak bertuah tuu , terpaksa laa berlakon jugak . T____T

then aku tanya . muka habis cover okayyy .

" hmm .. kalu lala tak jadi pinda kan.... macam mana ? "

" ta kan punya ,, lala dah guarantee pinda .. kan bagus lala macam echa  . dah pindah , pastu pindah cnie balik .. "


aku senyap jea . haihh . bersabar laa fatin . heee .


lepas tuu , lala pon dah tahu yang aku dah tahu planning dorang , terpaksa laa aku pulak yang jadik spy lala and fatin . tapi dengan lala , aku jujur , tapi dengan fatin , aku terpaksa menipu . haihh . terbalik pulak . haha . sorry fatin !

then .. scene yang paling kemuncak nyaa...




lala pergi depan kelas . wat muka tak bersalah dia . wat muka seposen sebillion dia . berucap depan kiteorang . kononnya , ucapan perpisahan laaa . hahaa . citpoodahh.

fatin dok sebelah aku time tu  then kiteorang senyap dengar lala becakap . dalam hati ..
" lala , jangan harap echa nak tertipu dengan lakonan lala dah . welkk ;P "

haha . lepas tu kann , lala bukak ayat sedih dia , aku tak hingat sangat , lebih kurang macam nie laa . jangan salah kan aku kalu ade tertokok tambah , terkurang di mana mana okayy "

" macam yang korang  tahu kan , lala nak pindah nie .. blablabla *aku tak hingat . sebenarnya korang ponn tahu kan , lala ade kenekan fatin time bufday dia .. fatin , sebenarnya lala buad macam nie sebab lala sayangkan fatin .. sebab tahun depan lala dah takde dah nak buat macam nie .. *aku tak hingat . lala tahu , yang fatin dekat dengan lala sebab fatin dah takde kawan kan .. lala tak kisah . *tak hingat jugak T__T . lala ingat lagi apa yang fatin cakap kat lala , jika Allah pisahkan kite dengan orang yang kite sayang , maknanya kita akan berjumpa dengan orang yang lebih baek .. "

and banyak lagi laaa . tak masuk lagi dialog ainna . memang boleh buad teater :D kelas senyap jea . sorry , aku banyak tak ingat . sesungguhnya aku hanya manusia biasa yang tak hilang daripada kesilapan . hehe . yang tak boleh blaa , fatin just berair jea mata , aku pulak yang selok nanges dengan myrah walauponn kiteorang dah tahuu yang lala tu MENIPUU .

then . jeng jeng jeng .


ainna : lala , kao gitahu jela perkara yang sebenar ..

lala : *dalam sendu sedan . sebenarnya kann , korang dah kene tipuuuu ! 

haha , satu kelas dah kena tipu . memang aku salute betoll kat budak bertuah duaorang nie . kaw kaw punya beb . iylia yang rock rock tuu ponn menangis . haha .fara poonnnn . >__< che ' pah tak payah cakap la kann . hahahahaha . diyana ? tade perasaan . =___= " dayah pulak bengang , sebab dia ponn kene tipu . hahaha .





 
fatin ? time tuu air mata dia mengalir sudaaaa  .. haha . then lala ponn hugging dengan fatin tu semua . haihh . suwikk betul . hee . pastu cuap cuap kek .. hee  . lega semuanya happy ending :')
 


dont worry la fatin sayang . kiteorang stay jea kat cnie . kiteorang tak pergi mana mana . kiteorang tak pinda . fatin jangan la risau  . fatin ta kan keseorang da k . kiteorang always ada kat sisi fatin . echa ponn sama . kite kan family :) . lepas nie fatin ta moh nanges nanges dah taoo ! sayang fatin musyukk . mmuahx :*


Older Post | Newer Post