//Pink Vintage.
Like us on facebook ! :)


rasa tips ini membantu? please click nuffnang echa (^_^)


Travel this

Story Beauty Tips Goodies Links


Princess In The Blog


Saiyidah Aisyah Hanzah
Sweet20 :)
22 Mac 1995
Kuantan , Pahang
  Taken by IS


Private Blog ♥
hey readers, come visit my private blog :) Eycha's Sweet Damn Diary ♥




follow me on Instagram ♥


Instagram

Lets Talk


Recent Post
Friday, 26 August 2011 | 02:04 | 0 panda
Assalamualaikum visitors yang dirahmati Allah sekaliann :)

hari nie merupakan hari last bebudak sekolah nak bersekolahh before raye . yea yea , esuk cutii ! hee , shuke gilaaa okayy . come on laaaa , siapa tak suka holidayyy kennn ? tipu laa kao jawab takk .

okay pembaca ku sekalian , hari nie mek echa nak citer pasal majlis khatam al-Quran kat sekolah kiteorang . tema dia kelr hijau taoo , tapi kiteorang wat sedap jea pakai baju ape ape ponn . hee . then , bebudak perempuan tak bolee pakai tudung bawal sebenarnya , kena pakai tudung sarung , alaaa , aku panggil tudung arini yang dalam cerita indon Mutiara Hati tuu . aku lak , hoihhh , biar betik nak pakai tudung sarung ?? aku memang tak pakai sebab my face yang booolaaaat nie memang tak sesuai pakai tudung gituu .

perghh , pikir pikir . then dapat idea nak beli tudung syria kat pekan sari semalamm . aku pakai pakai , macam hantu bungkuss daaa . haha . aku tanya mak aku , mak aku jwab macam orang benggali , orang india tu semua yang pakai tindik2 kat dahi nie . haihhh , selamat laa mak aku kennn , tahu la mak pakai selendang ! welk . haha , sabar jelaa kenn . aku memang rancang nak pakai baju yang TERPINGGIR sikit , haha , so aku pilih laa kaler maroon gelapp . hee . seriously aku memang Low Profile gilaa hari nie , pakai tudung harga RM 15 jea , baju aku ponnn aku beli kaen dulu rm 20 jea . malas nak dressing gorgeous gorgeous kenn , yela aku kann budak terpinggir . hahahaha .


tapi tak bole blah plak aku kena puji banyak dengan cikgu cikgu , aku macam . OMG ! yedok dorang nie puji akuu ? ke menganjing akuu ? sebab cikgu cikgu yang puji aku tu semua bukan calang calang orang taooo . cikgu arizal ex cikgu addmath ponn ade tegur , " tudung raya ke aisyah ? " aku sengih jea , dalam hati cakap , " tudung raya hape cikguu , nie tudung pekann sari jea :D " haha , pastu ade pulak cikgu puji puji ciap maen sentuh sentuh lagii baju aku kenn , pdahal baju aku nie tersangat laa murah weyh . perghh , rasa lawak jea kennn .

then , pasal boyfie aku pulakkkkkkk , hehe . dia nak pakai baju sedondon dengan aku , aku tak bagi , aku suruh dia pakai baju hitam , samping or kaen pelikat yang molek molek siket , and songkok . hee . mengada kann aku ? dah macam juru imej dia pulakkk . haha . pagi pagi tengok muka dia kat dewann , wah caer weyhh . haha . awak , jangan la majuk majuk dah dengan saya ? sorry laa saya lupa puji awak tadiii , saya tadek niat ponnn tau nak lupaaa , tapi awak ensengg and kemas sangat hari nie , hehe , banyak kali saya jatuh tauuuu .

hee , sengaja nak post pasal dia , sebab dia tengah kesok aty dengan aku tuu . hope laa dia lembut hati bace post aku nie . ameen ameen !

okay , sekarang meh aku nak cerita pasal majlis khatam . tadi mukadimah je tuu , hahaha . panjang bebenor kenn mukadimah aku . welk , sukahati laaaa !

majlis tadi tak berapa nak berjalan dengan lancar sebab banyak gangguan teknikal . aku tak debar sangat , biasa biasa jea , tapi sian pulak aku tengok mirah , sebab dia nervous habess . hee . then masa tengah baca kenn , baru laa jantung nie rasa nak tercabut ,  takuud sangat if ada wat salah , pegang batang lidi ponnn terketar ketar . hahaha .

haa , nie nak habaq yang best part nye . nak tahu takk , budak budak sekolah aku belakaa dapat duet raye taoo ! cuba kao tekaa berapa ? sehengget ? dua hengget ? lima hengget ? hahaha , semua salohh . sepuloh hengget weyhh ! mak aihh , kaya nya sekolah aku , semua pelajar dapat rm 10 kenn ? haha . tapi bagi bebudak khatam alQuran macam kiteorang niiee , kiteorang dapat rm 50 . perghh , rezeki rezeki . syukur gilaa .

so , thankss sangat kat bank _______________ .* tak engat bank apa , sebab bagi sponsor duet kat iteorang . semoga Allah merahmati semua yang terlibat kat dalam bank tuu . ameen ya rabal alamin !

hmmm, rakan rakan tersayangsss sekalian , jangan la jealous ea pasal duit raya tuu . ada yang tak masuk khatam jealous nak dapat rm 50 jugak , ada yang masuk khatam pulakk ponn nak jugak rm 10 tuu . ish ish , tak baek taooo . ingat , masing masing ada rezeki sendiri . jadi bersyukur laa dengan kurniaan Allah tu okee . ^^,




gelaran gelaran : hantu bungkuss by myself
 ultraman by fazwan
orang benggali / orang india by mak aku
orang mongolia by rahmad
princess by kak atikah *akhirnyaaa :D



 jealous tengok muka myrah nampak matangggg ! welkkk :P



last but not least , ehem ehem , pandai pandai la pikir sendiwi =__="


kamera aku tak banyak gambar yang hari nie punyaa , jangan kesok hati ye echa tak upload pitcha korang , memang tadekkk . T______T





Older Post | Newer Post